Kontakt | Premijer | Budžet | Zakoni | Linkovi
Ministri u Vladi Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, predvođeni premijerom, posjetili goraždanske privredne subjekte na lokalitetu Industrijske zone „Pobjeda“
Razgovarano o mogućim načinima saradnje na stvaranju boljeg poslovnog okruženja na području kantona
Datum: 25.01.2023.

Ministri u Vladi Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, predvođeni premijerom Edinom Ćulovom danas su posjetili goraždanske privredne subjekte na lokalitetu Industrijske zone „Pobjeda“.

Osim upoznavanja novog saziva Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde s menadžmentom firmi UNIS „Ginex“ d.d., Pobjeda „Technology“,  Tvornica alata „Goražde“ i Pobjeda „Rudet“ , cilj posjete bili su i razgovori o mogućim načinima saradnje na stvaranju boljeg poslovnog okruženja na području kantona.

Tokom sastanaka, iskazana je spremnost za nastavak saradnje koja će doprinijeti stvaranju boljih uslova za poslovanje lokalnih privrednih subjekata koje trenutno upošljavaju više od 1.800 radnika  te stvaranju pretpostavki za proširenje kapaciteta proizvodnje i otvaranju novih radnih mjesta.

„Veliko zadovoljstvo nam je bilo čuti danas da su sve ove firme u velikom usponu kada je u pitanju unaprjeđenje proizvodnje, ali i poboljšanje materijalnog položaja radnika. Dakle, sve ide u pozitivnom smjeru, a Vlada BPK Goražde će u skladu s mogućnostima i dalje nastaviti da pruža podršku“ -istakao je  premijer Ćulov.

A da bi razvoj mogao biti još intezivniji, ukoliko bude bilo podrške, naglašeno je u firmi „Rudet“, koja trenutno upošljava oko 350 radnika.

“Povoljno kreditiranje koje bi se iskoristilo za ulaganje u nove investicije u narednom periodu bilo bi od velikog značaja za proširenje kapaciteta kako bi se ispoštovali zahtjevi tržišta“, naglasio  je Mirsad Agović, savjetnik direktora za finansijska pitnja  kompanije Pobjeda „Rudet“.

Ova kompanija nema prostora za novo proizvodno širenje, ali iz menadžmenta ukazuju na  neophodnost rješavnja problema skladištenja proizvoda te unaprjeđenja obrazovnog procesa. kao i stručnog usavršavanja učenika prema potreba tržišta rada.

„Nastojat ćemo pružiti podršku rješavanju problema kada je u pitanju skladištenje, ali i unaprijediti obrazovni proces u školama kako bi se obezbijedio budući kadar za potrebe tržišta rada“-kazao je premijer Edin Ćulov.

U cilju zaštite okoliša, razgovarano je i o pitanjima tretmana otpadnih voda s lokaliteta Industrijske zone „Pobjeda“.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, Maršala Tita broj 5,
Tel: +387 38 221 772,
Fax: +387 38 240 400
e-mail: privreda@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ZIJAD BRIGA
ministar

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, Maršala Tita 5
Tel: +387 38 221 772
Fax: +387 38 240 400
e-mail:privreda@bpkg.gov.ba
zijad.briga@bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.