Kontakt | Premijer | Budžet | Zakoni | Linkovi
U Sali Skupštine BPK Goražde
Upriličena prezentacija javnog poziva za besplatno učešće na 11. Sarajevo Business Forumu 2022.godina
Datum: 08.04.2022.

U sali Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde danas je za privrednike s područja našeg kantona upriličena prezentacija javnog poziva za besplatno učešće na 11. Sarajevo Business Forumu 2022.godina, koji će se održati 11 i 12 maja 2022.godine u Sarajevu.

Javni poziv i instrukcije za prijavu projekata i poslovnih ideja koje se mogu promovisati na 11. Sarajevo Business Forumu, uz predstavnike Bosna Bank Internationala,prezentovali su predstavnici Ministarstva privrede Kantona Sarajevo, a prezentaciji je prisustvovala i premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća te ministar za privredu Haris Salković.

Javnim pozivom omogućeno je privrednicima s područja našeg kantona da uzmu besplatno učešće na ovoj konferenciji koja predstavlja najveću poslovno-investicijsku konferenciju u regionu na kojoj je planirano učešće 120 privrednih subjekata iz Kantona Sarajevo i Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

„Zaista nam je zadovoljstvo što imamo priliku da zajedno radimo, kako bi se što više privrednih subjekata s područja našeg kantona pozitivno predstavilo na 11. Sarajevo Business Forumu i u konačnici dobilo priliku da zaključi ugovore koji će donijeti benefite kako njima lično, tako i svim građanima BPK Goražde“- ovom prilikom naglasila je premijerka BPK Goražde Aida Obuća.

Kako je istaknuto na prezentaciji, već jedanaestu godinu zaredom Sarajevo Business Forum okuplja investitore i poslovne ljude iz cijeloga svijeta pružajući im priliku da se upoznaju s mogućnostima ulaganja u Bosnu i Hercegovinu i region Jugoistočne Evrope.

„Ono što je od značaja na ovogodišnjem forumu jeste prenošenje proizvodnje iz istočnih zemalja u zemlje regiona bližih Evropskoj uniji i Evropi, a Bosna i Hercegovina je jedna od tih zemalja i mislim da je velika šteta ukoliko privrednici s prostora BPK Goražde ne uzmu aktivno učešće.  Naši privrednici imaju mogućnosti da postanu dio lanca i  fokus ove konferencije je baš na tome. Pored naših standardnih partnera, već imamo prijavljene učesnike na tu temu iz Norveške, Njemačke, Italije te zemlja koje se tradicionalno prijavljuju, a to je Kraljevina Bahrein, Saudijska Arabija i Ujedinjeni Arapski Emirati“-ističe Azra Čolić, rukovoditeljica BBI VIP Business Cluba.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, Maršala Tita broj 5,
Tel: +387 38 221 772,
Fax: +387 38 240 400
e-mail: privreda@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ZIJAD BRIGA
ministar

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, Maršala Tita 5
Tel: +387 38 221 772
Fax: +387 38 240 400
e-mail:privreda@bpkg.gov.ba
zijad.briga@bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.