Kontakt | Premijer | Budžet | Zakoni | Linkovi
NASTAVAK DUGOGODIŠNJE SARADNJE
Potpisan Ugovor o dodjeli sredstava na ime sufinansiranja sajma „Dani jabuke“
Datum: 02.08.2018.

Danas je u Ministarstvu za privredu potpisan ugovor s Udruženjem „Privredno-kulturna manifestacija Dani jabuke“ kojim je osigurana podrška u organizaciji sajma Dani jabuke, kao najvećeg i najznačajnijeg poljoprivrednog sajma koji se održava na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Ugovor o korištenju sredstava za podršku sajmovima, koji se osigurava u okviru poljoprivrednih podsticaja u Budžetu Ministarstva za privredu, potpisali su resorni ministar Alen Salman i predsjednik Upravnog odbora pomenutog udruženja Mirsad Hubanić.

– Ono što je posebno značajno za manifestaciju „Dani jabuke“ jeste da ova manifestacija raste iz godine u godinu, da je ovo zaista jedna manifestacija koja ima internacionalnu dimenziju, da se organizatori zaista trude da od te manifestacije naprave jednu krajnje reprezentativnu manifestaciju i svake godine smo oduševljeni brojem posjetilaca i svih onih koji imaju priliku izlagati svoje proizvode – kazao je minsitar Anes Salman.

Podrška sajmu „Dani jabuke“ ujedno je podrška i poljoprivrednim proizvođačima s prostora BPK Goražde.

– Naravno, ono što je važno istaći jeste da ćemo u toku ove godine, odnosno onda kada bude održavan sajam, omogućiti za sve naše poljoprivredne proizvođače izlaganje proizvoda potpuno besplatno i to u prostorijama male sale „Mirsad Hurić“ što je, opet, jedna kvalitetna podrška za sve one koji nemaju puno prostora da predstave svoje proizvode – kazao je minsitar Salman.

Predsjednik Upravnog odbora udruženja Mirsad Hubanić iskazao je zadovoljstvo kontinuitetom saradnje s Vladom i resornim ministarstvom, kao i kontinuitetom održavanja sajma „Dani jabuke“ koji ove godine obilježava svoju jubilarnu, 15. godišnjicu.

– Ono što zbilja treba reći je da Vlada Bosansko-podrinjskog kantona sa Ministarstvom za privredu razvila zaista visok osjećaj odgovornosti, odnosno osjetljivosti i njihova pomoć u kontinuitetu zbilja nam znači mnogo – istakao je on.

Budući da ovaj sajam u svojoj strukturi uključuje i takmičarsku te edukativnu komponentu, ovom prilikom istaknuto je da će na ovogodišnjem sajmu biti organizovan Okrugli sto za poljoprivredne proizvođače iz BPK Goražde o temi upotrebe zaštitnih sredstava u funkciji zaštite okoliša i pčelinijih društava, uz učešće vrhunskih stručnjaka iz ove oblasti iz regiona.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

Maršala Tita 13, 73 000 Goražde
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 38 221 772, Fax: +387 38 240 400
e-mail: privreda@bpkg.gov.ba

MINISTAR

 

MENSAD ARNAUT, magistar TIZO

Tel: +387 38 221 772
Fax: +387 38 240 400
e-mail:privreda@bpkg.gov.ba
e-mail: mensad.arnaut@bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2019. BPK Goražde.