Kontakt | Premijer | Budžet | Zakoni | Linkovi
PROGRAM PODRŠKE ZA 2018. GODINU
Potpisani ugovori o podršci neprofitnim organizacijama iz oblasti Ministarstva za privredu
Datum: 19.07.2018.

U Ministarstvu za privredu danas su potpisani ugovori s Privrednom komorom, Obrtničkom komorom i Udruženjem poslodavaca Bosansko-podrinjskog kantona Goražde o korištenju sredstava po Programu podrške razvoju neprofitnih organizacija za 2018. godinu.

Ministar za priverdu Anes Salman izrazio je zadovoljstvo potpisanim ugovorima, kao i realizacijom zajedničkih aktivnosti sa ovim organizacijama kojima se doprinosi poboljšanju poslovnog okruženja u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde.

Jedna od tih aktivnosti, kako ističe ministar, odnosi se na unaprjeđenje sistema praktične nastave, a realizuje se u saradnji ministarstava privrede i obrazovanja s Privrednom komorom.

– Zajedno radimo na projektu i svim drugim aktivnostima koje se odnose na dualni sistem obrazovanja i osiguranju praktične nastave za sve naše učenike u srednjim stručnim školama, što je sada aktuelno – kazao je ministar Salman.

U prethodnom periodu, kantonalno Udruženje poslodavaca također se pokazalo značajnim partnerom Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i Ministarstva za privredu.

– Blizu smo da ponovo osnažimo Ekonomsko-socijalno vijeće, kao tripartitnu instituciju za rješavanje određenih situacija, zajedničku analizu svih prepreka i traženje najboljih rješenja za servisiranje svih potreba i pružanja podrške našoj privredi – istakao je resorni ministar.

Ukazano je i na veoma dobru saradnju sa Obrtničkom komorom.

– Važna je podrška i za Obrtničku komoru koju smo opredijeljeni da pružamo u vidu određenih subvencija za obrtnike, znajući njihovu važnost i doprinos koji pružaju za naš kanton i u vraćanju dobrog dijela novčanih sredstava u budžetske tokove kroz izmirivanje obaveza koje su propisane zakonima i podzakonskim aktima – kazao je Salman.

Predstavnici potpisnika ovom prilikom su iskazali zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom s Vladom i resornim ministarstvom, kao i potpisanim ugovorima te istakli da bi bez njihove podrške rad ovih neprofitnih organizacija bio dosta otežan.

– Ovo nam puno znači. Ovo je jedna podrška za opstojnost naših kancelarija, da možemo nastaviti s radom i plaćati naše obaveze – kazao je Ahmet Popović, predsjednik Obrtničke komore te izrazio uvjerenje da će se u budućem periodu iz budžeta resornog ministarstva izdvajati još značajnija sredstva za podršku ovim neprofitnim organizacijama, ali i obrtnicima.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

Maršala Tita 13, 73 000 Goražde
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 38 221 772, Fax: +387 38 240 400
e-mail: privreda@bpkg.gov.ba

MINISTAR

Anes Salman

ANES SALMAN, dipl.pravnik

Tel: +387 38 221 772
Fax: +387 38 240 400
e-mail: anes.salman@bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2019. BPK Goražde.