Kontakt | Premijer | Budžet | Zakoni | Linkovi
Predstavnici Direkcije/uprave za šumarstvo i ruralna područja  iz Turske u posjeti BPK- Goražde
Održan sastanak s ministrom za privredu BPK-a Goražde i direktorom JP „BPK šume“ d.o.o. Goražde
Datum: 15.08.2017.

Ministar za privredu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Anes Salman i direktor Javnog preduzeća „Bosansko-podrinjske šume“ d.o.o. Goražde Kenan Kanlić danas su, u sali resornog ministarstva, održali sastanak sa predstavnicima Direkcije/uprave za šumarstvo i ruralna područja  iz Turske koji borave u višednevnoj posjeti našoj zemlji.

Na upriličenom sastanku razgovorano je o određenim temama iz oblasti šumarstva na području našeg kantona, a resorni ministar upoznao je predstavnike Direkcije/uprave za šumarstvo iz Turske s projektom „Memorijalna šuma 8372“ koji se realizuje na prostorima Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

„Mi smo danas bili počašćeni posjetom predstavnika Direkcije/uprave za šumarstvo  iz Turske. Ja vjerujem da se naša ostvarena saradnja neće završiti ovim današnjim sastankom, jer ćemo nastojati da organizujemo još nekoliko zajedničkih sastanaka. Zasigurno je da ono što mi radimo u oblasti šumarstva i prirodnim resursima sa kojima raspolažemo, možemo mnogo toga ponuditi“ – kazao je ministar Salman.

Također i predsjednik Direkcije/uprave za šumarstvo i ruralna područja iz Turske Ahmet Baškan izrazio je veliku zahvalnost na upriličenom sastanku, kao i na ostvarenoj saradnji.

„Mi želimo da se upoznamo sa situacijom iz oblasti šumarstva u našoj bratskoj općini, odnosno želimo da vidimo kako se to posluje u šumarstvu u vašem kantonu, kao i da kažemo kako se to kod nas radi pa da na taj način razmijenimo iskustva i neke nove ideje. Želim da izjavim da kao turski narod veoma poštujemo i volimo BiH. Mi sa resornim ministarstvom i direkcijom za šumarstvo imamo veoma dobre veze i nadamo se da će se naše prijateljstvo nastaviti kroz konkretne projekte“ – ističe Baškan.

O problemima u ruralnom razvoju koji su izraženi na području našeg kantona govorio je diplomirani agronom i magistar poljoprivrede Mirsad Hubanić, koji je također izrazio zahvalnost delegaciji iz Turske na upriličenoj posjeti resornom ministarstvu i našem kantonu.

„Kada je u pitanju ruralni razvoj postoje problemi koji su u vezi s poljoprivrednom infrasturkturom, pogotovo kada je u pitanju putna mreža u ruralnim područjima, gdje već imamo jedan gotov projekat. Također postoji i problem navodnjavanja koji se sve više pokazuje kao neminovan. Svakako ćemo pokušati da realizujemo i te projekte, što će nam obezbijediti bolji razvoj poljoprivrednih površina kojih i nemamo puno, ali želja nam je da ono što imamo intenziviramo, u smislu navodnjavanja i uspostavljanja pristupnih puteva“ – kazao  je on.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

Maršala Tita 13, 73 000 Goražde
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 38 221 772, Fax: +387 38 240 400
e-mail: privreda@bpkg.gov.ba

MINISTAR

 

MENSAD ARNAUT, magistar TIZO

Tel: +387 38 221 772
Fax: +387 38 240 400
e-mail:privreda@bpkg.gov.ba
e-mail: mensad.arnaut@bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2019. BPK Goražde.