Kontakt | Premijer | Budžet | Zakoni | Linkovi
Ekonomsko-socijalno vijeće BPK Goražde održalo 17.redovnu sjednicu
Podržan nacrt Budžeta BPK Goražde za 2022.godinu
Datum: 08.12.2021.

Ekonomsko-socijalno vijeće Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na 17. redovnoj sjednici održanoj danas razmatralo je i podržalo nacrt Budžeta BPK Goražde za 2022.godinu.

Namjera Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde  bila je da sa svojim socijalnim partnerima, predstavnicima poslodavaca i sindikata, još jednom, nakon provedenih javnih rasprava te upućivanja konačnog prijedloga prema Vladi i Skupštini BPK Goražde, razmotri nacrt ovog dokumenta,  kako bi se što više budžetskih potreba moglo uspješno isfinansirati u 2022. godini.

Stavovi članova Ekonomsko-socijalnog vijeća BPK Goražde, posebno onih koji dolaze iz realnog sektora, ali i sindikata su da će podržati Budžet BPK Goražde za 2022.godinu u predloženom iznosu, a to je 40.140.850,00KM, s tim da se na ekonomskom kodu namijenjenom za podršku privredi poveća iznos, s obzirom da su na tom kodu bila planirana sredstva u iznosu od 10.000 KM.

Ekonomsko-socijalno vijeće složilo se da je neophodno povećati iznos finansijskih sredstava na ovom ekonomskom kodu, ali zbog nedostatka finansijskih sredstva ne u onom obimu koji zahtijevaju predstavnici privredednih subjekata.

Također,  Ekonomsko-socijalno vijeće na današnjoj sjednici podržalo je donošenje Zakona o plaćama uposlenih u organima vlasti BPK Goražde, kojim će se ispoštovati zakonska obaveza koju je bilo neophodno uraditi još 2011. godine na što je stalno upozoravao Ured za reviziju institucija FBiH.

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.