Kontakt | Premijer | Budžet | Zakoni | Linkovi
PARKING ISPRED KANTONALNIH INSTITUCIJA DOBIO LJEPŠI IZGLED
Učenici generacije zasadili drveće
Datum: 15.06.2015.

IMG_7503

Kako je i najavljeno prilikom realizacije projekta uređenja parking prostora ispred zgrada kantonalnih institucija, danas su učenici generacije srednjih škola s prostora Bosansko-podirnjskog kantona Goražde, u prisustvu ministra za privredu Eseda Radeljaša i direktorice Pedagoškog zavoda BPK Goražde Dike Makote,  izvršili zasad drveća na ovom prostoru, koje bi trebalo biti simbol mladosti i sjećanje na ovu generaciju. Drveće je obezbijedio izvođač radova, firma „Goraždeputevi“.

Uz zahvalnost učenicima na njihovom trudu i radu, ministar za privredu kazao je da će u narednom periodu podržati i sve druge projekte kada je riječ o uređenju našeg grada.

„ Danas su učenici generacije zajedno sa direktoricom Pedagoškog zavoda zasadili drveće, a na ovom mjestu  slijedi i zasad ruža koje ćemo uraditi zajedno sa direktoricama Centra za socijalni rad i Službe za zapošljavanje. Ovo je finalizacija projekta kojeg su zajedno uradili Ministarstvo za privredu i Općina Goražde, a u narednom periodu, kao što sam i obećao, mi ćemo nastojati da uredimo sve dijelove grada, ondje gdje to bude potrebno“-riječi su ministra za privredu BPK Goražde Eseda Radeljaša.

Diirektorica Pedagoškog zavoda BPK Goražde Dika Makota izrazila je takođe zadovoljstvo idejom da učenici genaracije učestvuju u uređenju našeg grada.

„Naši učenici generacije su djeca koja zaslužuju svu pažnju i ovo drveće koje su zasadili biće dokaz jednog budućeg plodonosnog rada, poštujući  izreku onoliko ćete ploda ubrati koliko ste i posijali. Dakle, mi smo sijali znanje i dobili učenike generacije. Zahvaljujem se direktorici firme „Goraždeputevi“, koja je ovo obezbijedila kao i ministru za privredu koji je u svemu uzeo učešće i dao prednost našoj djeci da urade ovakvo jedno dobro djelo“- kazala je ovom prilikom direktorica Pedagoškog zavoda BPK Goražde Dika Makota.

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2021. BPK Goražde.