Kontakt | Premijer | Budžet | Zakoni | Linkovi
iz Vlade BPK Goražde
Za modernizaciju regionalnog putnog pravca R-448 dionica Hranjen-Bare iz budžeta BPK Goražde izdvojeno oko 300.000KM
Datum: 05.08.2020.

Simboličnim presijecanjem vrpce danas je ozvaničen  završetak radova na rekonstrukciji i modernizaciji dionice regionalnog puta R-448  Hranjen-Bare u dužini od 2.100 metara.Vrpcu su presjekli uz premijerku Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, ministar za privredu Mensad Arnaut te načelnik općine Pale u FBiH Asim Zec.

Za realizaciju projekta izdvojeno je oko 300.000 KM iz namjenskih sredstava Direkcije za ceste BPK Goražde, a ovaj dio putnog pravca u potpunosti je presvučen asfaltnom podlogom. Izvođač radova firma „Okac“ d.o.o koja je radove okončala u predviđenom roku.

„Radi se o veoma frekventnom putnom pravcu koji povezuje općinu Pale u FBiH sa Gradom Goražde, koji je potrebno modernizirati kako bi svi oni koji koriste ovu putnu komunikaciju imali kvalitetnu vožnju. I u narednom periodu mi ćemo u skladu sa finansijskim mogućnostima Direkcije za ceste BPK Goražde nastojati da modernizujemo i ostatak regionalnog puta R-448, jer to je jako neophodno za sve stanovnike BiH“-ovom prilikom kazala je premijerka BPK Goražde Aida Obuća.

Prema riječima načelnika općine Pale u FBiH Asima Zeca, ovaj projekat je od velikog značaja za stanovnike koji gravitiraju na ovom području.

„Zbog potrebe prijevoza učenika prema Goraždu ja sam tražio da se ovaj put održava i da se na prostoru gdje je najkritičnije izvrši presvlačenje asfaltom. Iz ove općine imamo oko trideset učenika koji svakodnevno koriste prijevoz za odlazak u škole u Goraždu, a vozariti po lošem putu je rizik i za djecu i za prijevoznike koji vrše usluge. Iz tog razloga ostaje obaveza da u narednim godinama što više sredstava se izdvoji da se ovaj put ponovo vrati u normalu za korištenje prijevoza putnika, jer nama je ova putna komunikacija od izuzetne važnosti i na tome ćemo istrajati“-riječi su načelnika općine Pale u FBiH Asima Zeca.

U sklopu ljetnog održavanja putnog pravca R-448, kao i planu i programu Direkcije za ceste BPK Goražde, u narednom periodu  planirane su određene aktivnosti na poboljšanju ove putne komunikacije koje imaju za cilj nesmetano odvijanje saobraćaja,  ovom prilikom kazao je  ministar za privredu BPK Goražde Mensad Arnaut.

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.