Kontakt | Premijer | Budžet | Zakoni | Linkovi
NAKON OPĆINA PALE I FOČA U FBIH
Javna rasprava o nacrtu Zakona o turizmu održana i u Goraždu
Datum: 19.01.2018.

 

U organizaciji Ministarstva za privredu,  Ustavne zakonodavno-pravne komisije i Komisije za privredu i ekonomsku politiku, u Velikoj sali Ministarstva privrede danas je održana javna rasprava o nacrtu Zakona o turizmu BPK Goražde.

Uzimajući u obzir činjenicu da ne postoji federalni propis koji reguliše ovu oblast, Bosansko-podrinjski kanton Goražde je zbog potrebe za unaprijeđenjem i razvojem turističkih resursa, a  po uzoru na druge kantone, krenuo u izradu zakonskog rješenja kako bi što kvalitetnije regulisao ovu oblast, s ciljem bolje iskorištenosti turističkog potencijala, a samim tim i razvoja turizma na prostoru našeg kantona.

Ovim propisom, kako je istaknuto, definiše se planiranje turizma, turističkih subjekata, obavljanje turističke djelatnosti, osnivanje, organizacija i rad Turističke zajednice kao i  mjere na promociji razvoja turizma.

 

„Imamo namjeru da što  kvalitetnije uredimo sva ona pitanja koja dolaze kroz ovaj zakon i sve što se tiče njega. Trudićemo se da dobijemo što kvalitetniji propis koji će u punom obimu i kapacitetu biti sprovodiv, a koji će uključiti sve bitne činjenice te  trasirati put  ka daljem razvoju turizma u našem kantonu. Mislim da bi ove i slične javne rasprave ako govorimo o donošenju propisa trebale biti posjećenije budući da se ovi zakoni kojim se reguliše čitava jedna oblast tiču prije svega građana našeg kantona“- naglasio je ministar za privredu BPK Goražde Anes Salman.

Javne rasprave održane su i u općinama Pale i Foča u FBiH.

Pored primjedbi i sugestija iznesenih o ovom nacrtu na javnim raspravama, svi zainteresovani svoje primjedbe i sugestije mogu dostaviti i pismenim putem na adresu Ministarstva privrede.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

Maršala Tita 13, 73 000 Goražde
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 38 221 772, Fax: +387 38 240 400
e-mail: privreda@bpkg.gov.ba

MINISTAR

 

MENSAD ARNAUT, magistar TIZO

Tel: +387 38 221 772
Fax: +387 38 240 400
e-mail:privreda@bpkg.gov.ba
e-mail: mensad.arnaut@bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.