Kontakt | Premijer | Budžet | Zakoni | Linkovi
MINISTARSTVO ZA PRIVREDU BOSANSKO-PODRINJSKOG KANTONA GORAŽDE
Predstavnici neprofitnih organizacija potpisali Ugovor o korištenju sredstava za podršku razvoju neprofitnim organizacijama BPK Goražde za 2017. godinu
Datum: 07.09.2017.

Ministar za privredu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Anes Salman i predstavnici neprofitnih organizacija s područja našeg kantona danas su, u prostorijama resornog ministarstva, potpisali Ugovor o korištenju sredstava po Programu  utroška sredstava  Ministarstva za privredu za podršku razvoju  neprofitnim organizacijama Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2017. godinu.

Riječ je o tri neprofitne organizacije koje su potpisale ugovor, a koje djeluju na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde – Privredna komora, Obrtnička komora te Udruženje poslodavaca Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Prema navodima resornog ministra Anesa Salmana, potpisivanje današnjeg ugovora je nastavak dugogodišnje saradnje koju Ministarstvo za privredu ima sa neprofitnim organizacijama s područja našeg kantona čije postojanje je veoma važno za Bosansko-podrinjski kanton Goražde.

 

„S obzirom na to da smo zajednički uključeni kroz razne aktivnosti, cilj nam je da radimo na unapređenju poslovnog okruženja, kao i na pružanju svih drugih vrsta podrške privrednim subjektima, obrtnicima itd. Mi smo i u narednoj godini planirali da na ovakav način podržimo i Ekonomsko-socijalno vijeće, kao jedno tripartitno tijelo“ – kazao je on.

Također, predstavnik Obrtničke komore Bosansko-pdrinjskog kantona Goražde Sead Efendić izrazio je svoje zadovoljstvo i zahvalnost resornom Ministarstvu na pružanju podrške neprofitnim organizacijama i na ovakav način.

„Ovo je u posljednjih pet-šest godina praksa da Ministarstvo privrede i Vlada izdvajaju sredstva za pomoć neprofitnim organizacijama. Mislim da je ovo dobar način da se pomogne Obrtničkoj komori, Privrednoj komori i Udruženju poslodavaca, radi boljeg i uspješnijeg poslovanja za sve nas. Ova sredstva koja se izdvajaju su uglavnom namijenjena za održavanje kancelarija, odnosno naših ureda u kojima se obavljaju usluge obrtnicima, poslodavcima i privrednicima“ – kazao je Efendić.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

Maršala Tita 13, 73 000 Goražde
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 38 221 772, Fax: +387 38 240 400
e-mail: privreda@bpkg.gov.ba

MINISTAR

 

MENSAD ARNAUT, magistar TIZO

Tel: +387 38 221 772
Fax: +387 38 240 400
e-mail:privreda@bpkg.gov.ba
e-mail: mensad.arnaut@bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.