Kontakt | Premijer | Budžet | Zakoni | Linkovi
POTPISANI UGOVORI O DODJELI SREDSTAVA ZA SUFINANSIRANJE PROJEKATA PO „PROGRAMU RURALNOG RAZVOJA“ ZA 2017.GODINU
Za realizaciju projektnih aktivnosti izdvojena finansijska sredstva u iznosu od 97.500 KM
Datum: 05.09.2017.

Ministar za privredu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Anes Salman potpisao je danas ugovore s korisnicima koji su prošli proceduru za odobravanje finansijskih sredstava po „Programu ruralnog razvoja“ za 2017.godinu.

Program  ima za cilj unaprijeđenje ekonomskog i socijalnog položaja u ruralnim područjima kroz podsticanje mjera i finansiranje projekata koji doprinose ekonomskom, socijalnom i kulturnom napretku ruralnih područja, a za njegovu realizaciju izdvojena su finansijska sredstva u iznosu od 97.500 KM.

„Ministarstvo za privredu je putem javnog poziva  odabralo  korisnike koji će zasigurno i kvalitetno iskoristiti ova novčana sredstva za realizaciju svojih projektnih prijedloga,  koji su tako postavljeni da uveliko oslikavaju i potpomožu razvoj i stvaranje konkurentnosti ruralnih područja. Ima projekata koji su usmjerni i na očuvanje okoline i zaštitu autohtonih životnjskih vrsta. Komisija je ocijenila kvalitet dostavljenih prijedloga projekata, a njhova realizacija će opravdati sredstva dodijeljena od strane Ministarstva za privredu“- kazao je ovom prilikom ministar za privredu BPK Goražde Anes Salman.

Jedan od od najbolje ocijenjenih projekata je projekat Udruženja žena za ruralni razvoj općine Pale u FBiH,  za čije sufinansiranje nabavke tri plastenika je Ministarstvo za privredu BPK Goražde izdvojilo finansijska sredstva u iznosu od 6.500 KM. Prema riječima Aide Crnčalo, predstavnice udruženja, radi se o ekonomskom osnaživanju žena, odnosno poboljšanju kvaliteta života domaćinstva na području općine Pale u FBiH.  Realizacija projekta će omogućiti socijalnim kategorijama žena, obezbjeđenje minimalnih prihoda  kako bi poboljšale kako svoju, tako i  egzistenciju njihovih domaćinstava.

Potpisivanju ugovora u Ministarstvu privrede prisustvovao je i načelnik ove općine Asim Zec.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

Maršala Tita 13, 73 000 Goražde
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 38 221 772, Fax: +387 38 240 400
e-mail: privreda@bpkg.gov.ba

MINISTAR

 

MENSAD ARNAUT, magistar TIZO

Tel: +387 38 221 772
Fax: +387 38 240 400
e-mail:privreda@bpkg.gov.ba
e-mail: mensad.arnaut@bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.