Kontakt | Premijer | Budžet | Zakoni | Linkovi
MINISTAR ZA PRIVREDU POSJETIO HAJRU RAMIĆ U SELU KUKAVICE
Problemi s kojima se suočava ova hrabra majka će biti riješeni
Datum: 04.02.2016.

IMG_1846

Ministar za privredu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde posjetio je danas Hajru Ramić,  povratnicu u selu Kukavice kod Rogatice čija je teška životna priča emitovana na RTV BPK-a  Goražde prije dva dana.

Hajra Ramić samohrana je majka četvoro djece i stopostotni invalid. Živi od porodične penzije koju je ostvarila nakon smrti supruga koji je preminuo prije nekoliko godina. Živi i radi na svom imanju, a bilo kakvu vrstu pomoći nije ostvarila od općine Rogatica.

Jedan od najvećih problema s kojim se suočava ova hrabra žena jeste bolest djeteta čije je liječenje obavljeno u Sarajevu, ali je ukazana potreba za fizikalnom terapijom koja bi se trebala obaviti u Goraždu u trajanju od mjesec dana. Terapije bi trebale započeti od desetog februara, ali je problem prijevoz koji ona, kako je istaknula, ne može obezbijediti.

Takođe,  izrazila je želju za nabavkom plastenika kako bi obezbijedila hranu za sebe i svoju porodicu.

Ministar za privredu Esed Radeljaš  obećao je konkretnu pomoć za rješavanje problema ove porodice.

„ Želim da kažem da će ova povratnica dobiti plastenik od 100 metara kvadratnih kako bi proizvela hranu za svoju djecu. Vidimo da ima uslove, a i želju za radom. Kada je riječ o prijevozu djeteta, ja sam obezbijedio prijevoz tako da će vozilo dolaziti u Rogaticu ispred škole da preuzme dijete, odvesti ga na terapije, sačekati i dijete vratiti kući“-kazao je ministar Radeljaš.

Obradovana današnjom posjetom, Hajra Ramić zahvalila se ministru na obećanoj pomoći.

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.