Kontakt | Premijer | Budžet | Zakoni | Linkovi
VRIJEDNA DONACIJA UDRUŽENJU DJECE S POSEBNIM POTREBAMA
Sredstva za nabavku namještaja obezbijedio ministar za privredu Esed Radeljaš
Datum: 04.02.2016.

IMG_1827

Ministar za privredu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Esed Radeljaš uručio je danas donaciju Udruženju djece s posebnim potrebama. Riječ je o nabavci namještaja za opremanje prostorija ovog udruženja, a sredstva za nabavku  lična su donacija ministra.

„Kada sam prvi put posjetio ovu ustanovu prije mjesec dana vidio sam da ova djeca nemaju nikakve uslove. Bilo je hladno, nisu imali namještaj. Tada sam obećao da ću im pomoći kako bi mogli nesmetano da realizuju svoje aktivnosti u ovim prostorijama. Nažalost, ovo je trebalo da se desi daleko ranije, ali neko nije imao sluha u čijoj je ovo nadležnosti.  Kao ministar stojim im na raspolaganju ubuduće za sve što im bude trebalo- riječi su ministra Radeljaša.

Pored riječi zahvalnosti ministru Radeljašu, predsjednica Udruženja Emira Hodžić kazala je da osjeća dodatno zadovoljstvo iz razloga što je ovo prvi put da ih neko pita šta im je to potrebno za obavljanje aktivnosti. Istaknula je da se znalo desiti da vrata ovog udruženja niko ne otvara i po četiri godine, ali sada ovo udruženje ima sve što je potrebno za rad u narednom periodu.

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.