Kontakt | Premijer | Budžet | Zakoni | Linkovi
Ministarstvo za privredu i Turistička zajednica BPK-a
Potpisani ugovori po Programu razvoja turizma u 2015. godini
Datum: 08.01.2016.

IMG_1462

U Ministarstvu za privredu danas su potpisani ugovori po Programu razvoja turizma u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde za 2015. godinu.

Nakon objavljenog javnog poziva, selekcije i vrednovanja pristiglih projekata, u skladu sa utvrđenim kriterijima odobreno je finansiranje tri projekta Turističke zajednice BPK-a Goražde.

Projekti o kojima je riječ i čija ukupna vrijednost iznosi 30.000 KM su Projekt turističke signalizacije i promotivnog filma o turističkim potencijalima BPK-a, Projekt promocije zimskog turizma i Projekt manifestacija i aktivnosti koje doprinose bržem razvoju turističke djelatnosti.

Ugovore su potpisali ministar za privredu Esed Radeljaš i direktor Turističke zajednice BPK-a Goražde Edin Kunovac.

– Sredstva u iznosu od 16.000 KM su predviđena za izradu turističke signalizacije odnosno obilježavanje plaža, kupališta i smještajnih kapaciteta, a 7.000 KM je predviđeno isključivo  za zimsku sezonu odnosno zimski turizam koji imamo na našoj Krivoj Dragi. Sutra ćemo na Krivoj Dragi s početkom u 12.00 sati upriličiti otvaranje zimske sezone, kako bi djeca s područja BPK Goražde ovdje mogla provesti svoje slobodne zimske aktivnosti – istako je ministar Radeljaš.

Sredstva u iznosu od 7.000 KM odobrena su i za projekat koji se odnosi na manifestacije i aktivnosti  koje doprinose bržem razvoju turističke djelatnosti na području BPK Goražde. Riječ je o manifestaciji  Dani meda i ljekovitog bilja „Živjeti s prirodom – Goražde 2015,“ te drugm sličnim manifestacijama na kojima će se vršiti prezentacija turističkog potencijala BPK-a Goražde.

Direktor Turističke zajednice iskazao je zadovoljstvo potpisanim ugovorima i istakao da bi u narednom periodu razvoju turizma trebalo posevetiti još više pažnje kako bi se napravili značajniji iskoraci u ovoj oblasti.

Istaknuto je i da se svi odobreni projekti odnose na promociju turizma na području BPK-a Goražde, te da će se ove aktivnosti nastaviti i u narednom periodu s ciljem da se turistička ponuda ovog kantona prezentira u što boljem svjetlu.

IMG_1468

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.