Kontakt | Premijer | Budžet | Zakoni | Linkovi
ZAJEDNIČKI PROJEKAT VLADE BPK I OPĆINE GORAŽDE
Uređen parking prostor ispred kantonalnih institucija u Goraždu
Datum: 12.06.2015.

Picture 366

Nakon što su radovi na asfaltiranju i uređenju parking prostora ispred kantonalnih institucija okončani, premijer BPK-a Emir Oković, ministar za privredu Esed Radeljaš i načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović danas su u prisustvu izvođača radova, firme“Goraždeputevi“ d.d. Goražde pregledali izvedene radove.

Radi se o zajedničkom projektu Vlade BPK-a i Općine Goražde u vrijednosti  80.000 KM, za koji je Vlada obezbijedila 60 posto sredstava, dok je Općina Goražde finansirala preostalih 40 posto.

– Od samog formiranja Vlade imali smo namjeru da što više sarađujemo sa lokalnim zajednicama i ovdje se radi o prvoj implementaciji takvih aktivnosti. Takođe, na zadnjem zasjedanju Općinskog vijeća  donesene su i dvije odluke u vezi rješavanja imovinsko-pravnih odnosa između BPK-a i Općine Goražde, tako da i sa te strane mogu da izrazim zadovoljstvo zajedničkom saradnjom – kazao je premijer Oković.

Zadovoljstvo realizacijom ovog projekta iskazao je i ministar za privredu Esed Radeljaš te najavio  podršku i drugim projektima koji su u interesu građana ovog kantona.

Ovom prilikom dogovoreno je da će na parking prostoru učenici generacije zasaditi nova stabla koja će dodatno uljepšati ovaj prostor.

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2021. BPK Goražde.