Kontakt | Premijer | Budžet | Zakoni | Linkovi
IZ DIREKCIJE ZA CESTE BPK GORAŽDE
U toku radovi na regionalnom putu R 448
Datum: 11.09.2014.

Copy-of-100_7137

Direktorica Direkcije za ceste Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Izeta Jahić danas je obišla dionicu regionalnog puta R-448 Jabuka-Kriva Draga gdje se izvodi rekonstrukcija dijela puta u dužini od 2 kilometra.

Radi se o dionici puta koja će ovom rekonstrukcijom dobiti asfaltni kolovoz debljine 7 cm i širine 4 metra, sa uređenim bankinama od 0,5 do 2 metra, u zavisnosti od konfiguracije terena. Vrijednost ovog projekta je 291.195 KM, a izvođač radova je privredno društvo „Goraždeputevi”.

Na ovom regionalnom putu radove se izvode i u ulici Ferida Dizdarevića, gdje se radi zamjena habajućeg sloja kolovozne konstrukcije debljine 5 cm i zamjeni dotrajalih ivičnjaka i pješačkih staza. Vrijednost ovog projekta je 96.570 KM, a izvođač radova „Okac”d.o.o Goražde.

Prema riječima direktorice Jahić, za ovu dionicu regionalnog puta kantonalna Direkcija za ceste pripremila je projektni zadatak za izradu glavnog projekta rekonstrukcije ulice Ferida Dizdarevića za koji je planirano da se u toku ove godine raspiše javni poziv. Projekat bi obuhvatio obimnije radove na rekonstrukciji i proširenju kolovoza, kao i rješavanje postavljanja autobuskih stajališta, što je evidentan problem na ovoj dionici puta.

Copy-of-100_7151

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.