Kontakt | Premijer | Budžet | Zakoni | Linkovi
Zajedničke aktivnosti BPK i Općine Goražde
Realizacija projekta uređenja najstrožijeg dijela grada
Datum: 31.01.2013.

Realizacija Projekta prekrivanja Podhranjenskog potoka i uređenja starog gradskog jezgra Goražda je u toku. Projekat bi trebao biti završen za dva do tri mjeseca, a u međuvremenu potrebno je pristupiti izradi idejnog rješenja za uređenje najstrožijeg dijela grada u duhu bosanske arhitekture.

Obzirom da je naš Kanton sufinansijer ovog projekta, ministar za privredu BPK Goražde Demir Imamović sastao se danas sa obrtnicima, vlasnicima objekata koji se nalaze direktno na ovom lokalitetu s ciljem prolaska najbolje mogućeg rješenja za njegovu realizaciju.

Naime, nosilac projekta je Općina Goražde, a na sastanku je dogovoreno da se do 20. februara pokuša uraditi idejno rješenje i konkretizovati stvari oko obima uređenja ovog dijela grada koje treba da se uskladi i sa Regulacionim planom Općine Goražde.

Dogovoreno je da se u okviru Obrtničke komore BPK Goražde formira i radna grupa koju će činiti predstavnici vlasnika objekata, a koji će biti od pomoći  nosiocu  projekta  na što bržoj i efikasnijoj realizaciji.

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2021. BPK Goražde.