Kontakt | Premijer | Budžet | Zakoni | Linkovi
Manifestaciju "Grebak-put života" uljepšao jedan lijep događaj
Zvanično otvorena rekonstruisana i modernizovana dionica regionalnog putnog pravca R-448a Čemerničko vrelo-Zorovići
Datum: 12.06.2021.

Svečanim presijecanjem vrpce danas je zvanično otvorena rekonstruisana i modernizovana  dionica regionalnog putnog pravca  R-448a Čemerničko vrelo-Zorovići.

Sredstva za realizaciju ovog veoma značajnog infrastrukturnog projekta u iznosu od 300.000 KM obezbijeđena su u budžetu Direkcije za ceste Ministarstva za privredu BPK Goražde.

U prisustvu zvaničnika kantona, građana mjesnih  zajednica koje gravitiraju na ovom području te brojnih prijatelja i gostiju, vrpcu su presjekli premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde  Aida Obuća, ministar za privredu Mensad Arnaut, v.d direktorica Direkcije za ceste Sanela Avdibegović, muftija goraždanski Remzija ef. Pitić te predsjednik MZ Orahovice Adem Mutapčić.

Prema riječima ministra za privredu BPK Goražde Mensada Arnauta, u Planu i programu Direkcije za ceste za 2021.godinu je nastavak radova na ovom putnom pravcu, koji je od velikog značaja ne samo iz razloga što povezuje BPK Goražde sa općinama u njegovom sastavu, već što omogućava bolju povezanost našeg kantona  sa Kantonom Sarajevo.

„U planu i programu Direkcije za ceste u budžetu za 2021 godinu, planiran je nastavak radova i s jedne i druge strane ovog putnog pravaca, od B

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2021. BPK Goražde.