Kontakt | Premijer | Budžet | Zakoni | Linkovi
MINISTAR ZA PRIVREDU
Priroritet Programa ruralnog razvoja u 2018. godinu je unaprjeđenje ruralne infrastrukture
Datum: 06.06.2018.

Javni poziv za finansiranje projekata po Programu ruralnog razvoja Ministarstva za privredu za 2018. godinu je u toku.

Resorni ministar Anes Salman danas je govorio o ciljevima ovog programa, kao i koji su to prioritetni projekti koji će se finansirati u tekućoj godini.

Prema njegovim riječima, Program ruralnog razvoja je koncipiran tako da za sredstva, u skladu s utvrđenim kriterijima, mogu aplicirati jedinice lokalne samouprave, mjesne zajednice, neprofitne organizacije, kao i fizička lica.

– Moram istaći da će akcenat biti na infrastrukturi i to, prije svega, ruralnoj infrastrukturi, sanaciji kategorisanih i nekategorisanih lokalnih puteva. Također smo predvidjeli da pružimo podršku i za investicije u poljoprivredna gazdinstva za nabavku poljoprivredne mehanizacije i opreme i očekujemo da će, naravno, svi oni zainteresovani, na vrijeme aplicirati, a javni poziv ostaje otvoren do 15. juna 2018. godine – kazao je ministar Salman.

On se ujedno osvrnuo na razloge koji su bili ključni kod određivanja prioriteta za finansiranje u ovoj oblasti, a cilj je bio da koristima programa bude obuhvaćeno što više stanovništva na ruralnom području.

– Cilj je da olakšamo svima onima koji su direktno vezani, odnosno koji imaju prebivalište u ruralnim dijelovima, da poboljšamo pristupne puteve do njihovih parcela i da intervenišemo tamo gdje je to moguće, u odnosu na kategorisane i nekategorisane puteve, u smislu asfaltiranja i u smislu sanacije puteva bez asfaltiranja – istakao je ministar.

Prema njegovim riječima, ukupna vrijednost programa iznosi oko 180.000,00 KM, s tim da će sredstva biti raspoređena u odnosu na specifične ciljeve predviđene programom.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

Maršala Tita 13, 73 000 Goražde
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 38 221 772, Fax: +387 38 240 400
e-mail: privreda@bpkg.gov.ba

MINISTAR

 

MENSAD ARNAUT, magistar TIZO

Tel: +387 38 221 772
Fax: +387 38 240 400
e-mail:privreda@bpkg.gov.ba
e-mail: mensad.arnaut@bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.