Kontakt | Premijer | Budžet | Zakoni | Linkovi
MINISTARSTVO ZA PRIVREDU I JP VETERINARSKA STANICA GORAŽDE
Potpisan ugovor o korištenju sredstava za edukaciju farmera i popis stočnog fonda u BPK Goražde
Datum: 04.12.2017.

U skladu s Programom novčanih poticaja u poljoprivredi za 2017. godinu u Ministarstvu za privredu danas je potpisan ugovor o korištenju novčanih sredstava po ovom programu sa JP „Veterinarska stanica“ Goražde.

Ugovor o korištenju novčanih sredstava za Projekat edukacije iz oblasti zdravstvene zaštite domaćih životnja i popisa krupne i sitne stoke na prostoru Bosansko-podrinjskog kantona Goražde potpisali su resorni ministar Anes Salman i direktor Veterinarske stanice Enver Borovina.

Kako je istaknuto, ovaj projekat ima za cilj pružanje osnovih informacija farmerima u oblasti zdravstvene zaštite domaćih životinja radi prevencije i zaštite, ne samo zdravlja životinja, nego i ljudi. Također, cilj je da se farmeri upoznaju s mjerama i obavezama koje moraju poduzimati kako bi osigurali dobru zdravstvenu zaštitu svojih životinja.

Kada je riječ o popisu stočnog fonda, istaknuto je da će se na ovaj način osigurati tačni podaci o broju krupne i sitne stoke, koji će resornom ministarsvu služiti za planiranje i poduzimanje mjera s ciljem unaprjeđenja stanja u ovoj oblasti.

Projekat će se ralizovati u periodu od narednih pet mjeseci, a edukacija farmera će se vršiti kako na poljoprivrednim gazdinstvima prilikom popisa stočnog fonda, tako i u okviru edukativnih radionica o čijem održavanju će farmeri biti blagovremeno informisani.

Ministar Anes Salman iskazao je zadovoljstvo zaključivanjem današnjeg ugovora kojim će se, između ostalog, osigurati i realizacija jdnog dijela aktivnosti koje su planirane usvojenim zaključcima Skupštine nakon tematske sjednice na kojoj je razmatrana Informacija o sveobuhvatnoj analizi stanja poljoprivrede i ruralne infrastrukture na području BPK Goražde.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

Maršala Tita 13, 73 000 Goražde
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 38 221 772, Fax: +387 38 240 400
e-mail: privreda@bpkg.gov.ba

MINISTAR

 

MENSAD ARNAUT, magistar TIZO

Tel: +387 38 221 772
Fax: +387 38 240 400
e-mail:privreda@bpkg.gov.ba
e-mail: mensad.arnaut@bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.