Kontakt | Premijer | Budžet | Zakoni | Linkovi
IZ MINISTARSTVA ZA PRIVREDU BPK GORAŽDE
Udruženju „ISTINA“ iz Sarajeva na korištenje dodijeljeno poljoprivredno zemljište u MZ Rešetnica
Datum: 26.01.2016.

IMG_1664

U Ministarstvu za privredu danas je potpisan ugovor o zakupu poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države na području općine Goražde. Ugovor su potpisali ministar za privredu Esed Radeljaš i Munira Džabija, koordinator Udruženja  izbjeglih,  raseljenih, socijalno ugroženih, invalidnih, oboljelih lica, RVI i demobilisanih boraca „ISTINA“ iz Sarajeva.

Ugovorom je definisano davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta na lokalitetu Mjesne zajednice Rešetnica,  površine od 91.404 metara kvadratnih na period od 25 godina,  koje će biti korišteno za voćarsku proizvodnju, uzgoj jabuka, malina, ratarsku i plasteničku proizvodnju. Cijena zakupnine na godišnjem nivou iznosi 457 KM, od čega će 70 posto sredstava biti uplaćeno Općini Goražde, dok će 30 posto sredstava ostati u budžetu BPK Goražde.

Proceduru oko dodjele zemljišta provela je Općina Goražde na osnovu odluke Općinskog vijeća.

„Ovo Udruženje ima moju punu podršku i ja im želim uspješan rad u budućnosti. Do sada nije bilo učešća Vlade u ovim projektima ali ja smatram da je ovo dobar projekat i da trebamo svi pomoći“- kazao je ministar za privredu Esed Radeljaš.

„Ovo je druga faza realizacije ovog projekta, već smo završili prvu fazu i uradili temelje za tri kuće na dodijeljenom zemljištu. Potpisivanje ovog ugovora nam puno znači i nastojat ćemo da što prije počnemo sa pripremanjem zemljišta. Gradnja ove tri kuće biće namijenjena za djecu bez roditeljskog staranja, za djecu s posebnim potrebama kao i za žene-žrtve rata. Izgradićemo i nekoliko kućica eko naselja što će služiti u svrhe turizma“- riječi su Munire Džabije, koordinatora  Udruženja „Istina.“

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

Maršala Tita 13, 73 000 Goražde
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 38 221 772, Fax: +387 38 240 400
e-mail: privreda@bpkg.gov.ba

MINISTAR

 

MENSAD ARNAUT, magistar TIZO

Tel: +387 38 221 772
Fax: +387 38 240 400
e-mail:privreda@bpkg.gov.ba
e-mail: mensad.arnaut@bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2019. BPK Goražde.