Kontakt | Premijer | Budžet | Zakoni | Linkovi
ZBOG IZUZETNOG ZALAGANJA I DONOŠENJA ZAKONSKIH REGULATIVA U OBLASTI TAKSI PRIJEVOZA
Ministru za privredu BPK Goražde Esedu Radeljašu uručene zahvalnice
Datum: 09.11.2015.

IMG_0061

Za izuzetan doprinos u radu i razvoju taksi prijevoza te unaprijeđenju zakonske regulative koja reguliše ovu oblast kako na području FBiH i Kantona Sarajevo, tako i na području našeg kantona, ministru za privredu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Esedu Radeljašu uručene su zahvalnice. Zahvalnice u ime Udruženja taxi prijevoznika u FBiH, Udruženja samostalnih taxi  vozača „Sarajevo taxi“ te u svoje ime, uručili su danas predstavnici Udruženja samostalnih taxi prijevoznika Bosansko-podrinjskog kantona  Goražde „Goražde taxi“.

Prema riječima Nedžada Gazapa, predsjednika Udruženja „Goražde taxi“ u BPK Goražde registrovano je 35 taksi prijevoznika. Prema odluci iz 1999.godine, broj taksi prijevoznika određen je u omjeru jedan taksi prijevoznik na sedamsto stanovnika. Novodoneseni zakon je od velikog značaja obzirom da je regulisano da se taksi licenca može prenijeti na užeg člana porodice, što do sada nije bio slučaj.  Kada je riječ o problemima s kojima se susreću taksi prijevoznici na području našeg kantona od 1996. godine do danas, to je nelegalan prijevoz putnika  i na njegovom suzbijanju se nije napravio niti jedan pomak, istaknuli su predstavnici ovog udruženja.

Uz riječi zahvalnosti na uručenim priznanjima, ministar za privredu BPK Goražde ovom je prilikom kazao da ona ujedno predstavljaju obavezu u narednom periodu da svojim angažmanom unaprijedi njihov rad.

„Kao poslanik u Skupštini Sarajevskog kantona i delegat u Domu naroda uticao sam na donošenje zakona koji je vrlo bitan za udruženje taksi prijevoznika, prvenstveno u dijelu koji se odnosi na prijenos licence na užu porodicu. Taj zakon je prvo usvojen u Sarajevu, a potom i u Goraždu, tako da svaki taksista iz bilo kojih razloga može prenijeti licencu na svoju užu  porodicu“-istaknuo je ministar za privredu BPK Goražde Esed Radeljaš.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

Maršala Tita 13, 73 000 Goražde
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 38 221 772, Fax: +387 38 240 400
e-mail: privreda@bpkg.gov.ba

MINISTAR

 

MENSAD ARNAUT, magistar TIZO

Tel: +387 38 221 772
Fax: +387 38 240 400
e-mail:privreda@bpkg.gov.ba
e-mail: mensad.arnaut@bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2019. BPK Goražde.