Kontakt | Premijer | Budžet | Zakoni | Linkovi
KAPITALNE INVESTICIJE PO PROGRAMU PODSTICAJA U POLJOPRIVREDI
Potpisani ugovori sa korisnicima sredstava
Datum: 04.11.2014.

 

IMG_2795

U Ministarstvu za privredu danas su potpisani ugovori o korištenju sredstava za podsticaj u poljoprivredi koji se odnose na sufinansiranje izgradnje i rekonstrukcije štalskih objekata za sitnu stoku.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i ministar za privredu Demir Imamović koji je ovom prilikom istakao značaj poljoprivrede i stočarske proizvodnje za Bosansko-podrinjski kanton. Uz čestitke potpisnicima ugovora, on je kazao da će podsticaji u poljoprivredi, u skladu sa evropskim modelom, u narednim godinama sve više biti uslovljeni registracijom poljoprivredne djelatnosti s ciljem da se osiguraju pretpostavke za jačanje poljoprivrede i osnaživanje samostalnih poljoprivrednih proizvođača.

Ugovore u ukupnoj vrijednosti od 29.500 KM potpisalo je šest registrovanih poljoprivrednih proizvođača, kojima će biti dodijeljena sredstva u iznosima od 4.200,00 KM do 6.300,00 KM.

– Korisnici sredstava su svojim radom i zalaganjem sami inicirali ovaj projekat i investiciju koju smo planirali podsticajnim mjerama za 2013. godinu. Međutim, iz poznatih razloga koji se ogledaju u nedostatku finansijskih sredstava u 2013. godini, današnjim potpisivanjem ugovora konačno smo uspjeli realizirati ove odluke koje je Vlada usvojila ranije – pojasnila je Ermina Bešlija, stručna savjetnica za voćarstvo u Ministarstvu za privredu.

Prema njenim riječima, kapitalne investicije po programu podsticaja u poljoprivredi u 2011. godini bile su namijenjene biljnoj, a u 2012. i 2013. godini animalnoj proizvodnji. U ovoj i sljedećoj godini kapitalne investicije bit će usmjerene na osnaživanje povrtlarske proizvodnje.

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.