Kontakt | Premijer | Budžet | Zakoni | Linkovi
KANTONALNA DIREKCIJA ZA CESTE
Postavljanje horizontalne signalizacije u ul. Ferida Dizdarevića trebalo bi biti završeno do kraja sedmice
Datum: 28.10.2014.

Direktorica-Direkcije-za-ceste-BPK-a

U organizaciji kantonalne Direkcije za ceste,  u mjesecu oktobru uspješno su okončani projekti rekonstrukcije i modernizacije dvije dionice regionalne ceste R-448 – dionice u ulici Ferida Dizdarevića u Goraždu i dionice Jabuka- Kriva Draga.

Prema riječima direktorice Direkcije za ceste Izete Jahić, projekat sanacije ceste u ulici Ferida Dizdarevića obuhvatio je skidanje 5 cm habajućeg sloja asfaltnog kolovoza, te postavljanje 3000 m² novog sloja asfalta, 200 m trotoara i 300 m ivičnjaka.

– Prilikom sanacije pokušali smo donekle da riješimo i problem zadržavanja oborinskih voda na kolovozu i to pitanje je riješeno na taj način što smo upuštene slivnike podigli na nivo kolovoza. Oni su pročišćeni i očekujem da neće biti zadržavanja vode na samom kolovozu. Odvodnja vode u toj ulici je zaseban projekat koji mi kao upravitelji ceste ne možemo raditi i to je posao koji će se morati posebno uraditi u doglednom vremenu – pojasnila je ona.

Ono što slijedi jeste postavljanje horizontalne signalizacije na ovoj dionici koja podrazumijeva ocrtavanje srednje razdjelne linije i pješačkih prelaza, a ti poslovi bi trebali biti završeni do kraja sedmice.

Direktorica Jahić najavila je i skori početak radova na rekonstrukciji dionice ceste R-448 u dužini od 1.400 m kroz naselje Splavište do Zupčića, što predstavlja i najveći projekat direkcije u ovoj godini.

– Potpisivanjem ugovora sa vršiocima stručnog nadzora stekli su se uslovi za početak radova na toj dionici puta. Vremenske prilike su zasad povoljne i iskreno se nadam da ćemo ovaj projekat uspjeti realizovati do kraja kalendarske godine. Za realizaciju projekta bit će izdvojena sredstva u iznosu od 718.000,00 KM, a odabrani izvođač radova je firma „Okac“ iz Goražda – kazala je direktorica kantonalne Direkcije za ceste.

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.