Kontakt | Premijer | Budžet | Zakoni | Linkovi
Vlada BPK Goražde posjetila firmu UNIS "Ginex"
Podrška Vlade u realizaciji investicionih planova Ginex-a
Datum: 17.01.2013.

Članovi Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde danas su posjetili i firmu UNIS “Ginex”. Tokom razgovora sa direktorom ove firme Jusufom Hubjerom oni su se upoznali sa  aktivnostima i planovima ovog strateškog preduzeća koje zapošljava najveći broj radnika na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

– Ovdje smo da se prvenstveno upoznamo sa planovima i aktivnostima i da vidimo u kojem pravcu će ići Unis”Ginex” i ono što je bitno, da razumiju zbog čega će Vlada F BiH i Vlada BPK Goražde  poduzeti ove mjere na osiguranju sredstava  za sufinansiranje izgradnje prečistača otpadnih voda na teritoriji industrijske zone Pobjeda.  Takođe, na neki način, želimo da vidimo koje su to mogućnosti za dalju saradnju i osiguranje podrške Vlade F BiH u implementaciji Strategije razvoja namjenske proizvodnje u F BiH, po kojem “Ginex” ima značajne planove za unaprjeđenje proizvodnje i zapošljavanje u nekom srednjoročnom periodu- kazao je tim povodom ministar za privredu Demir Imamović.

Kako ističe direktor UNIS “Ginex-a” Jusuf Hubjer, posjeta i podrška Vlade Bosansko-podrinjskog kantona znači im mnogo. Direktor Hubjer ističe da je Vlada BPK i ranije ovoj firmi davala poticaje za nabavku opreme, te se nada da će to činiti i ubuduće.

U ovoj firmi koja iz godine u godinu bilježi pozitivan bilans, neprestano rade na  novim investicijama. Najnovija investicija je izgradnja objekta za prečišćavanje otpadnih voda svih inicijalnih eksploziva i hemikalija koje se proizvode u “Ginex-u”.

– Ovaj Ginexov objekat je istorijski jer to nije uspjela silna Jugoslavija da izgradi i napravi ovaj dio što smo mi napravili u zadnje vrijeme. Koštaće negdje oko 1.500.000KM,  već se privodi kraju i negdje za par mjeseci će da se pusti u rad- ponosno ističe direktor Hubjer.

Sa ovim prečistačem, kao i sa realizacijom izgradnje objekta za prečišćavanje otpadnih voda mehaničkog dijela Pobjede , u čemu  učestvuju sva četiri preduzeća sa lokaliteta Pobjede, vratiće se život u Podhranjenski potok, što je prema riječima direktora “Ginex-a” Jusufa Hubjera bila glavna viza  ove firme prilikom dobivanja  certifikata za sistem kvalitete  zaštite očuvanja životne okoline.

 

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2021. BPK Goražde.