Kontakt | Premijer | Budžet | Zakoni | Linkovi
Podrška kroz projekte sa nivoa F BiH neće izostati
Jednak tretman za BPK kao i za ostale dijelove u F BiH
Datum: 06.03.2012.

U posjeti Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde danas i sutra boravi dopredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Svetozar Pudarić

U pratnji resornog ministra za boračka pitanja BPK Dževada Adžema i predstavnika boračkih udruženja, dopredsjednik Pudarić danas je najprije položio cvijeće na spomen obilježje braniocima Goražda, a potom sa ministrom za privredu Demirom Imamovićem i poslanicom u Skupštini BPK Dževidom Mujković, posjetio firmu Unis “Ginex” kako bi se upoznao sa razvojnim poslovnim planovima te unaprijeđenjem poslovnih kapaciteta ove firme.

Ova posjeta našem kantonu prema riječima dopredsjednika F BiH Svetozara Pudarića je potvrda kojom se želi pokazati da BPK ima prioritet u pogledu razvoja a i da će u svakom pogledu imati jednak tretman kao i svi ostali dijelovi u F BiH.

“Bosansko-podrinjski kanton Goražde je kanton o kojem vlast F BiH vodi računa kao o prostoru koji treba da se razvija čak i ubrzano u odnosu na ostatak Federacije. Dužni smo da zajedno prođemo kroz ove teškoće i Federacija će uraditi sve da ne izgleda da Goražde prolazi teže nego ostali, ali takođe želim da kažem da smo mi svjesni, a i u Goraždu svi ljudi trebaju biti svjesni, da se nalazimo u teškoj ekonomskoj krizi i da se ne možemo ponašati kao da nje nema i moramo svi zajedno snositi dio te težine i zajedno pobijediti poteškoće koje su trenutno prisutne. Potrebno je razvijati ovaj kraj u privrednom smislu, ukloniti prepreke, pomoći da firme brže rade i stvoriti sigurniji ambijent u kojem će oni imati sigurne partnere koji bi mogli biti spremniji da ulažu na prostore BPK – kazao je dopredsjednik F BiH Svetozar Pudarić.

Nakon posjete firmi Unis „Ginex“, u pratnji resorne ministrice za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice Azre Kuljuh upriličena je posjeta i Domu za stara i iznemogla lica a potom Kantonalnoj bolnici gdje je sa menadžmentom razgovarano o problemima sa kojima se susreće ova institucija te planovima koje imaju u narednom periodu kada je u pitanju nabavka opreme i modernizacija.

Dopredsjednik FBiH Svetozar Pudarić posjetu Bosansko-podrinjskom kantonu završiće sutra kada će posjetiti mljekaru Milgor te prisustvovati sjednici Vlade

BPK.

 

 

 

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

Maršala Tita 13, 73 000 Goražde
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 38 221 772, Fax: +387 38 240 400
e-mail: privreda@bpkg.gov.ba

MINISTAR

 

MENSAD ARNAUT, magistar TIZO

Tel: +387 38 221 772
Fax: +387 38 240 400
e-mail:privreda@bpkg.gov.ba
e-mail: mensad.arnaut@bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.